Invloed van media op de Bitcoin koers

Invloed van media op de Bitcoin koers

De afgelopen tijd is duidelijk te zien hoe groot de invloed van media op de Bitcoin koers is. We handelen vanuit emotie en niet met ons verstand. We kopen en verkopen klakkeloos cryptomunten, terwijl we hijgend achter de massa aanlopen. Niemand weet waar hij daadwerkelijk mee bezig is en doet wat de media hem voorschotelt.

De invloed van de verschillende media

Dat de media de koers van Bitcoin en andere cryptomunten beïnvloedt, was afgelopen week duidelijk te merken. Vorige week deed John McAfee, bekend van de antivirussoftware, een aanbeveling richting de cryptomunt Verge (XVG). Hierop ontstond er een run op Verge en steeg deze in enkele dagen met ruim 700%.

De grootste klapper dankzij media was voor Bitcoin. Deze moest na een uitspraak door de mede oprichter van de website bitcoin.com een verlies van meer dan 10% incasseren. Op het moment van schrijven is het niet eens duidelijk of deze daling door blijft zetten. Aan de andere kant wint Bitcoin Cash met meer dan 70% terrein, ook door dezelfde uitspraak.

Het handelen in cryptocurrency is een methode om online geld te verdienen. Je dient dan echter wel te maken voor de invloed van de media op de Bitcoin koers.

Media veroorzaken paniek

De paniek ontstond nadat Emil Oldenburg, medeoprichter van eerdergenoemde website en Bitcoin wallet, het geloof in zijn eigen project kwijt was. Richting de media liet hij weten dat hij al zijn bitcoins had verkocht en over was gestapt naar Bitcoin Cash. Achterliggende reden waren de te hoge transactiekosten en te lang verwerkingstijd van Bitcoin zelf.

Even was er ongeloof en gebeurde er direct na het verschijnen van het mediabericht niet heel veel met de koers van Bitcoin. Toen begonnen de eerste verkopers zich aan te dienen. Gedurende de dag zakte de koers van Bitcoin en was duidelijk te zien dat steeds meer mensen richting Bitcoin Cash gingen.

In de avond leek alles zich een beetje te herstellen, maar in de loop van de nacht gingen alle remmen los en zakte de koers van Bitcoin flink ineen. Bitcoin stond op 20 december 2017 om 4 uur ’s nachts op een verlies van €1600.

We begrijpen het niet maar volgen de media

We begrijpen de media niet óf we begrijpen de Bitcoin niet. Hoe kan een uitspraak van één enkele man de koers zo beïnvloeden? Dit geeft aan dat het merendeel van de mensen blindelings is ingestapt, maar ook blindelings weer uitstapt. Dat de transactiekosten hoger worden en de verwerkingstijd langer, was zeker niet iets van gisteren of vandaag. Iedereen had zijn eigen conclusie kunnen trekken en kunnen bedenken: blijf ik zitten of stap ik uit? Maar nee, we laten ons leiden door een bericht in de media.

Warren Buffet, die zijn aversie richting Bitcoin niet onder stoelen of banken steekt, doet hier op Twitter nog een schepje bovenop:

“WOW better buy the other coins now before the big #BitcoinCash dump!

-Warren B”

We zijn benieuwd wat dit bericht weer in gang gaat zetten.

Op tijd leren omgaan met geld

Leren omgaan met geld

Omgaan met geld is niet altijd even gemakkelijk. Zeker als je begint met werken en je krijgt jouw eerste salaris binnen. Als student zijnde dien je doorgaans met weinig geld rond te komen. Krijg je dan opeens een behoorlijk salaris binnen, dan lijkt het erop dat je alles kan kopen wat je maar wilt.

In principe is het begrijpelijk dat wanneer je begint met werken ook jouw salaris uitgeeft aan leuke dingen. Ik denk zelfs dat dit helemaal niet verkeerd is. Het is als het ware een beloning voor de jaren dat je hard hebt gestudeerd. 

Begin op tijd met sparen

Na verloop van tijd wordt het wel iets anders. Dan wil  je misschien een huis gaan kopen en daarnaast is sparen gewoon een goed idee. Ook al levert het op dit moment bijna geen rente op, een appeltje voor de dorst geeft toch altijd een prettig gevoel.

Een klein bedrag levert op termijn vermogen op

Het zou in mijn opinie een goede zaak zijn wanneer er op scholen meer aandacht wordt geschonken aan het omgaan met geld. 

Laat studenten bijvoorbeeld eens zien hoeveel het op termijn oplevert wanneer je elke maand 100€ opzij zet. Indien je een rendement van 5% behaalt, dan levert dat na 30 jaar bijvoorbeeld een bedrag van 83,000€ op. Goed omgaan met geld zou moeten betekenen dat je in staat bent maandelijks een dergelijk bedrag opzij te zetten.

Op die manier zie je direct dat je met een klein bedrag per maand, op langere termijn een flinke som geld kan opbouwen.

Geef studenten inzicht in uitgaven en inkomsten

Eigenlijk zou een stukje basis boekhouden onderdeel moeten uitmaken van elke opleiding. Op die manier kan je studenten leren inzicht te behouden in de inkomsten en uitgaven. Dat is waar boekhouden omdraait.

Eventueel kan je daarvoor tijdens de studie een boekhoudprogramma zoals e boekhouden gebruiken. Dit is een ontzettend eenvoudig programma in gebruik. Met behulp van dergelijke software heb je heel eenvoudig een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven.

Ook al is deze boekhoudsoftware gericht op ondernemers, privé kan het je ook gewoon helpen. Zeker als je problemen hebt met het rondkomen van het maandelijkse bedrag wat er binnenkomt. Met e boekhouden kan je op die manier eenvoudig inzien waar je jouw geld aan uitgeeft.

Maar ook kan je op die manier verplichtingen vastleggen zodat je direct kan zien hoeveel geld je in de komende maanden nodig hebt om rond te komen. Sluit je bijvoorbeeld een minilening af, dan kan je op die manier direct vastleggen hoeveel rente en aflossing je hiervoor in de toekomst dient te betalen

Geef je bijvoorbeeld jaarlijks 1,200€ aan vakanties uit, dan kan je op die manier elke maand 100€ in het boekhoudprogramma verwerken als een reserve voor jouw komende vakantie.

Is boekhouden voor privé personen niet overdreven?

Het gaat misschien wat ver om als privé persoon op die manier een boekhouding bij te houden. Toch denk ik dat zeker voor de mensen die problemen hebben om maandelijks rond te komen het heel veel extra inzichten gaat geven. Want waar geef je nou precies jouw geld aan uit en is dat ook puur noodzakelijk? Dat zijn belangrijke vragen.

Geef je bijvoorbeeld veel geld uit via een creditcard, dan zou je een prepaid creditcard kunnen overwegen om op die manier een hoge creditcardrekening te voorkomen.

Inzicht is nodig om beslissingen te nemen

Heb je deze inzichten eenmaal helder dan is de volgende stap om te bekijken waar je kan bezuinigen veel eenvoudiger. Je hebt dan namelijk een duidelijk en helder overzicht waar het meeste geld naartoe gaat. En door het gebruik van een boekhoudprogramma zoals e boekhouden kan je met een paar uur per maand een volledig overzicht verkrijgen van al jouw inkomsten en uitgaven.

Maar ook kan je eenvoudig zien hoeveel extra geld er binnen zou moeten komen om goed rond te komen. En het liefst daarnaast ook in de gelegenheid zijn om een bedrag opzij te kunnen zetten. Dan kan je bijvoorbeeld via affiliate marketing of door te gaan verkopen via Bol proberen jouw inkomen aan te vullen.

Indien je met affiliate marketing of verkopen via Bol aan de slag gaat, dan is het bijhouden van een boekhouding eigenlijk ook direct een must. Je gaat dan namelijk aan de slag als ondernemer en dan hoort boekhouden er nu eenmaal bij. Goed omgaan met geld betekent mijn inziens kijken naar zowel de inkomsten als uitgaven. 

En ook in dat geval kan ik E boekhouden.nl van harte aanbevelen. Voor een klein bedrag heb je dan een prima en een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma tot jouw beschikking.

Goedkoper geld lenen

Goedkoper geld lenen

Geld lenen via een bank is nog steeds duur. Ondanks dat de rente al geruime tijd historisch laag is, zijn de tarieven voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening in mijn opinie nog steeds aan de hoge kant. Goedkoper geld lenen zou toch mogelijk moeten zijn met de lage rentestand?

Aan de andere kant, heb je geld op een spaarrekening staan, dan krijg je daar bijna helemaal geen rente meer op. Voor geld op een betaalrekening ontvang je zo wie zo al geen rente meer.

Banken profiteren van de lage rentestand

Dit maakt dat banken ontzettend veel geld verdienen. Zij hoeven namelijk bijna niks te betalen voor het geld wat mensen op een bankrekening hebben staan en aan de andere kant verdienen zij nog steeds fors aan het uitlenen van dit geld.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geld lenen

Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat een aantal nieuwe bedrijven hier op inspringen. Goedkoper geld lenen in de vorm van particulier geld lenen. Door de tussenkomst van een bank uit te sluiten kunnen zij enorm op de kosten besparen.

Particulier geld lenen gaat via het internet. Het is als het ware een platform waar mensen met spaargeld en mensen die een lening willen afsluiten bij elkaar worden gebracht. Het voordeel wat er ontstaat, doordat er geen bank aan te pas komt, wordt vervolgens gedeeld tussen de leners en het uitleners van het geld.

Geldverstrekkers zonder dure kantoorpanden

Daarnaast zijn het puur online aanbieders van deze particulier leningen. Op die manier kunnen zij ook nog eens veel goedkoper werken. Zij hebben geen kantoren op dure A-locaties, waar bovendien ook nog eens het nodige personeel rondloopt. Hierdoor wordt goedkoper geld lenen mogelijk gemaakt.

Wat is het risico van particuliere leningen?

Het is dan ook logisch dat deze nieuwe vorm van lenen en geld uitlenen sterk in opkomst is. Wel is het natuurlijk zo dat iemand die geld uitleent zekerheid wil hebben dat hij of zij zijn geld op termijn weer terugkrijgt. Daarom hebben websites zoals Lender Spender een aantal zekerheden ingebouwd.

Iemand met een negatieve BKR codering komt bijvoorbeeld niet in aanmerking om een lening via een platform voor particulier geld lenen af te sluiten. Er gelden strikte voorwaarden waaraan je dient te voldoen om een lening te kunnen aanvragen. Dit is absoluut niet vergelijkbaar met de voorwaarden die je terugziet bij een minilening. Kom je niet in aanmerking voor een lening via een bank dan zal je ook niet in staat zijn een particulier lening af te sluiten.

Daarnaast wordt het geld dat iemand inlegt gespreid over vele kleine leningen. Hiermee wordt het risico van wanbetaling ingeperkt. 

Historische rendementen

De resultaten die dusver zijn behaald door een Lender Spender zijn aanzienlijk hoger dan dat je op spaarrekening mag verwachten. Op zich is dat natuurlijk ook niet zo heel erg moeilijk. Maar de historische rendementen van ruim 4% zijn toch aantrekkelijk te noemen. 

Om deze rendementen te behalen ben je toch snel aangewezen op het beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Want met het beleggen in obligaties realiseer je dit rendement tegenwoordig ook niet meer zo eenvoudig.

Het beleggen in aandelen neemt daarentegen wel het nodige risico met zich mee. Je loopt altijd de kans om geld te verliezen. Daarom is in mijn opinie een rendement van 4% met relatief weinig risico op dit moment meer dan redelijk te noemen.

Mijn verwachting is dan ook dat de bedrijven die zich op dit type leningen toeleggen sterk zullen gaan groeien in de nabije toekomst.

Creditcard voor studenten | Bestaan deze?

Creditcard voor studenten _ Bestaan deze_

Bij het aanvragen van een creditcard wordt er beoordeeld of de aanvraag in aanmerking komt voor een creditcard. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen van iemand en daarnaast wordt er ook gekeken naar een eventuele BKR notering. Voor studenten is vooral de inkomenseis een obstakel bij het aanvragen van een creditcard. Een creditcard voor studenten is dan doorgaans ook niet eenvoudig aan te vragen, terwijl alle studenten graag over wat extra betalingsruimte zouden willen beschikken.

Het minimuminkomen voor een creditcard

De standaardeis voor het minimuminkomen wat iemand dient te verdienen om in aanmerking te komen voor een creditcard is 1,150€. Netto wel te verstaan. Een student heeft toch vaak een laag inkomen en zal hier doorgaans niet snel aan voldoen.

In dat geval kom je dus niet in aanmerking voor een standaard creditcard zoals een visa of mastercard. 

Prepaid creditcard en studenten

Voor een prepaid creditcard ligt dit geheel anders. Doordat er bij het aanvragen van een prepaid creditcard geen minimuminkomen is vereist, komt ook een student hiervoor in aanmerking.

Doordat er bij een prepaid creditcard geen krediet aan te pas komt, speelt ook een eventuele negatieve BKR notering geen rol.

Een prepaid creditcard dien je eerst op te waarderen alvorens je deze daadwerkelijk kan gebruiken. Het is dus eigenlijk vergelijkbaar met een bankkaart. Indien je geen saldo hebt dan kan je ook geen geld uitgeven.

Borgstelling door ouders

Wil jij eigenlijk toch liever een standaard creditcard in plaats van een prepaid creditcard, maar voldoen je niet aan de inkomenseis? Dan kan je vragen of je ouders borg voor jouw willen staan. 

Hiervoor dien je tijdens de aanvraag jouw ouders een borgstelling formulier te laten invullen en ondertekenen, waarmee zij aangeven dat zij voor jou borg willen staan.

Bij de aanvraag van de borgstelling geldt er wel dat jouw ouders aan de inkomenseis dienen te voldoen en bovendien dienen zij ook niet in het bezit te zijn van een negatieve BKR registratie. Voldoen jouw ouders niet aan deze voorwaarden, dan zullen zij niet als borgsteller worden geaccepteerd.

De risico`s van het gebruik van een creditcard

Bij het gebruik van een creditcard dien je er mijn ogen van bewust te zijn dat het wel erg gemakkelijk geld uitgeven is met een dergelijke kaart. Doordat je pas naderhand de afrekening ontvangt en je eigenlijk niet over geld hoeft te beschikken, is het gemakkelijk geld uitgeven. 

Doordat je een keer per maand een afrekening ontvangt spaar je alle kleine uitgaven op in 1 grotere afrekening. En deze ontvang je doorgaans aan het einde van de maand.

Aangezien de standaard bestedingslimiet ligt op 2,500€ ligt, kan je ongemerkt toch snel door het gebruik van een creditcard een behoorlijke schuld opbouwen. Met een krediet van 2,500€ spreek je in mijn ogen ook niet meer van een kleine lening. Het gaat toch direct om forse bedragen.

Een kredietkaart is ook niet gratis. Vaak is er wel een aanbieding te vinden waarbij je het eerste jaar niks hoeft te betalen, maar na het eerste jaar betaal je toch snel een bijdrage van 25€ per jaar.

Studenten creditcard aanvragen

De ABN AMRO studenten kaart, is een kaart met een lagere bestedingslimiet en daardoor ook een lagere inkomenseis. Zo kan je deze kaart al aanvragen met een inkomen van 500€ per maand. Je dient dan echter wel een bankrekening bij de ABN AMRO te hebben.

Ook de ING biedt speciaal voor studenten een speciale creditcard met een bestedingslimiet van 1,000€. Ook hier geldt dat deze alleen af te sluiten is indien je een bankrekening bij de ING hebt lopen.

De voordelen van het gebruik van een creditcard

Er zijn natuurlijk ook voordelen verbonden aan het gebruik van een kredietkaart. Zo zijn vaak jouw aankopen automatisch voor 180 dagen verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de ANWB visa card. Ook het wereldwijde betaalgemak is handig als je op reis of met vakantie bent. 

Rente bij te late betaling

Een kenmerk van een creditcard is dat indien je de rekening op tijd betaald er geen rente in rekening wordt gebracht. Bij een te late betaling wordt er wel rente in rekening gebracht. 

De hoogte van deze rente is vergelijkbaar met de rente die je bij een minilening dient te betalen. En daarnaast wordt er door sommige aanbieders ook nog een boete in rekening gebracht wanneer de automatische incasso niet kon worden uitgevoerd.

Op die manier wordt het te laat betalen van een creditcardrekening al snel een dure aangelegenheid. Daar bovenop komt ook nog eens dat dit kan leiden tot een negatieve BKR notering, omdat er sprake is van een betalingsachterstand bij een financieel product.

Behoud inzicht in jouw uitgaven

Het grootste voordeel van het gebruik van een prepaid creditcard is dan ook dat je hiermee geen schulden of achterstanden kan opbouwen. Bovendien is dit in mijn ogen ook een goede methode om inzicht te behouden in hetgeen je uitgeeft.

Wil je bijvoorbeeld maximaal 200€ uitgaven aan uitgaan en uit eten, dan kan je maandelijks dit bedrag storten op een prepaid creditcard waarmee je dan deze uitgaven afrekent. Is de kaart leeg, dan heb je jouw limiet bereikt voor die maand. Kiezen voor een prepaid creditcard betekent dat je jouw uitgaven onder controle kunt houden. Dit is dan ook een populaire keuze bij studenten en jongeren.

Artikelen verkopen op internet

Artikelen verkopen op internet

Je kan tegenwoordig bijna alles verkopen op internet. Het meeste bekende platform hiervoor is waarschijnlijk marktplaats. Je ziet echter steeds meer gespecialiseerde websites verschijnen, meer gericht op specifieke producten of diensten. Artikelen verkopen op internet werkt in mijn opinie beter op een van deze websites, specifiek gericht op een bepaald product, dan via het meer algemene marktplaats.

Kleding online verkopen

Op het gebied van tweedehandse kleding zijn er inmiddels meerdere websites actief. Zo heb je United Wardrobe, The Next Closet, Vinted en nog vele andere websites.

Kleding is misschien wel een van de meest verkochte artikelen op internet. Het is echter niet één van de gemakkelijkste artikelen om te verkopen. Door het gigantische aanbod is de kans dat je een verkoper voor jouw kleding vindt niet zo heel erg groot,

Een uitzondering hierop is de exclusieve designerkleding. Hier is behoorlijk wat vraag naar en heb je deze in jouw bezit, dan kan je deze vrij eenvoudig verkopen. En doorgaans ook nog eens voor een goede prijs.

Algemene website om artikelen te verkopen

Bol.com is waarschijnlijk een van de meest bekende online webshops. In de loop der jaren is dit platform echter veranderd van een webshop naar een soort van online marktplaats. Iedereen kan zich intussen aanmelden als verkoper op Bol.

Er is dan ook een vrij levendige handel in het doorverkopen van goedkoop ingekochte producten. Je ziet vrij veel producten die bijvoorbeeld via Aliexpress zijn ingekocht en met behoorlijke marges worden doorverkocht.  

Wil jij ook producten online gaan verkopen?

Wil je ook artikelen verkopen op internet dan vind ik persoonlijk Bol een aanrader. Dit omdat de bezoekersaantallen gigantisch zijn op het e commerce platform van Bol.com. En bovendien heeft Bol nog steeds een goede reputatie. Van deze reputatie profiteer je als verkoper zijnde. Daarnaast staat het iedereen vrij om producten te verkopen via Bol.com.

Omdat het zo populair is geworden om via Bol te verkopen zijn er inmiddels meerdere trainingen op dit gebied, die jou precies uitleggen hoe je dit dient aan te pakken. In mijn opinie springt de Bol masterclass er op dit gebied bovenuit. Dit is een uitgebreide praktische training die je stap voor stap op weg helpt om een succesvolle verkoper te worden.

Zaken zoals nieuwe klanten werven, social media, de juiste foto`s maken komen allemaal uitgebreid aan bod in deze training. 

Maar ook krijg je antwoord op vragen zoals welk product je het beste kunt verkopen en wat de meest verkochte producten zijn. De Bol masterclass training is alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan.

Klein beginnen en uitgroeien tot succesvolle verkoper

Het grote voordeel van het verkopen via Bol is dat je klein kan beginnen. Zo kun je eenvoudig meerdere producten online zetten en daarvan kleine voorraden aanhouden. Daarna kan je producten die goed verkopen eenvoudig opschalen en grote aantal gaan inkopen en verkopen.

Artikelen verkopen via internet is op deze manier eigenlijk super eenvoudig. Je hebt er zelfs geen eigen webwinkel of website voor nodig. Je kan dus zonder een investering, qua tijd en geld, direct aan de slag.

Een eenvoudige aanvulling op het inkomen

In mijn opinie is dit dan ook voor studenten een goede optie om de studiebeurs aan te vullen. Zelfs al verdien je er maar een paar honderd euro per maand mee. Mijn inziens is het bovendien veel leuker om te doen dan de meeste andere bijbaantje. In iedere geval veel leuker dan bijvoorbeeld vakken vullen bij de lokale supermarkt.

Daarnaast, als je het goed aanpakt, kan je er ook nog eens veel meer geld mee verdienen. Want vergeet niet, het internet slaapt nooit. 

Het internet slaapt nooit, en het online verkopen staat nooit stil

De producten die jij te koop hebt staan kunnen 24x7 worden gekocht. Dus ook als je zelf ligt te slapen of je bent met vakantie. Online winkels kennen in tegenstelling tot fysieke winkels geen sluitingstijden. Als je producten verkoopt of wilt gaan verkopen is dit gewoon een belangrijk aspect.

En dat is  nu net hetgeen wat mijzelf zo aantrekt aan het online ondernemen. In het begin dien je de nodige tijd te investeren. Ook dien je er rekening mee te houden dat je in het begin je nog niet zoveel geld zult verdienen. 

Maar heb je eenmaal alles op de rit, dan gaat het als het ware op de automatische piloot. Op die manier kan je met een kleine tijdsinspanning doorgaans continue geld verdienen. Het is echt iets waar je op lange termijn geld mee blijft verdienen.

Zo kan je bijvoorbeeld met het verkoop van online producten veel geld verdienen. Denk hierbij aan e books maar ook aan softwarepakketten. Dit omdat er voor de eigenaar van deze producten geen, of in ieder geval zeer weinig, kosten zijn verbonden aan een extra verkoop. En daarom kunnen ze jou royaal belonen voor een verkoop. Dit zijn binnen het affiliate marketing dan ook populaire producten om te verkopen.

Een klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen

Het voordeel van een klein bedrag lenen is dat je niet zoveel geld kwijt bent aan rente. Indien een lening van een klein bedrag voldoende is, waarom zou je dan meer geld gaan lenen en daardoor ook meer aan rente gaan betalen.

Waarom meer lenen dan dat je nodig hebt?

Indien je meer leent dan dat je nodig hebt, dan bestaat er een grote kans dat je ook meer geld gaat uitgeven. Je hebt nu eenmaal de beschikking over het geld, dus waarom zou je er dan niet iets leuks mee doen? 

Helaas is het wel zo dat je uiteindelijk de lening weer dient terug te betalen. En naast het terugbetalen van de lening dien je ook nog eens rente te betalen. Op die manier kan een lening grote invloed hebben op de toekomstige financiële situatie.

Waarom niet gewoon honderd euro lenen, indien je niet meer dan 100 euro nodig hebt om te voorzien in de huidige geldbehoefte. 

Wat kan je nu doen met een dergelijk klein bedrag?

Als je bij jezelf denkt, wat kan je nu met een dergelijk klein bedrag doen, dan zal je dit verbazen. 100 euro lenen kan je bijvoorbeeld helpen bij een dringend geld tekort, om zodoende een bepaalde dringende rekening te betalen. Of misschien kom je net 100 euro tekort om die droomvakantie te boeken. En wacht je op het moment dat je wel de beschikking hebt over dit bedrag, dan is er een grote kans dat die aanbieding die je had gevonden niet langer beschikbaar is. 

Leningen en minimum leenbedragen

Ga je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten, dan zal het minimum kredietbedrag veel hoger liggen. Dit omdat het voor een  kredietverstrekker niet interessant is om een dergelijk klein bedrag uit te lenen. Bovendien zullen banken ook geen lening zonder bkr verstrekken.

Hetgeen zij hiermee verdienen, de rente die zij ontvangen, weegt simpelweg niet op tegen de kosten die zij hiervoor dienen te maken. Uiteindelijk hebben zij personeel in dienst wat ze dienen te betalen en daarnaast ook nog kosten van de huur van het bankgebouw, elektriciteitskosten en ga zo maar door. 

Al deze kosten worden verrekend in de rente die je dient te betalen. En ook al brengen zij een hogere rente in rekening, het bedrag van de lening is dermate klein dat hetgeen zij in euro`s ontvangen gewoonweg te laag is.

Gespecialiseerde aanbieders van kleine kredieten

Gespecialiseerde aanbieders van minileningen kunnen dit veel efficiënter doen. Hun bedrijfsproces is hierop dusdanig ingericht dat zij een dergelijke lening wel kunnen aanbieden. Doordat zij geld lenen zonder BKR controle, is het doorloopproces van aanvragen en afronden van een aanvraag veel eenvoudiger en sneller.

In eerste instantie zal je schrikken van het rentepercentage wat in rekening wordt gebracht. Het is echter zo dat hetgeen je in euro`s aan rente betaald voor een minilening doorgaans niet al te hoog is. 

En zoals hierboven aangegeven, er zitten nu eenmaal kosten verbonden aan de werkzaamheden die de kredietverstrekker dient uit te voeren. Deze kosten dienen zij natuurlijk terug te verdienen. En daarbovenop dienen zij nog winst te maken want het gaat nu eenmaal niet om een non-profit instelling. 

Het afsluiten van een kortlopende en kleine lening

Je kan een kleine lening alleen online afsluiten. Wil je honderd euro lenen, dan zal je geen kantoren vinden waar je binnen kunt lopen om dit te doen. De huren van dergelijke panden zijn gewoonweg te hoog om kortstondige mini kredieten te verstrekken.

Verdienen met affiliate marketing

Verdienen met affiliate marketing

In plaats van een lening afsluiten, kan je in mijn  opinie beter opzoek gaan naar mogelijkheden om extra geld te verdienen. Hiervoor heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Je kan kiezen voor de traditionele bijbaantjes in een restaurant, winkel, oppassen en ga zo maar door. Maar ook verdienen met affiliate marketing is een voorhand liggende optie.

Structureel (veel) geld verdienen

Wil jij ook niet gewoon structureel extra geld verdienen? Een nadeel van de genoemde bijbaantjes is dat indien je niet werkt, je ook niks verdient. Het internet daarentegen gaat 24/7 per dag door. En waarom zou je hier geen gebruik van maken? Start gewoon met je eigen online business en verdien op die manier het geld wat je nu tekort komt.

Bouw iets waardevols op

Daarnaast is er nog een ander belangrijk voordeel om op deze manier jouw geld te verdienen. Je bouwt iets op waarvan je lang kan profiteren. Een goede affiliate marketing website vergt weinig onderhoud. Als het eenmaal loopt dan ben je met een paar uur per week klaar.

Hetgeen je hiermee kan verdienen ligt ook nog eens vele malen hoger dan wat je kan verdienen met een bijbaan.

Je bent geheel eigen baas

Ook ben je nog eens eigen baas. Je maakt volledig zelf jouw tijdsindeling. Er is geen baas die jou verplicht om op bepaalde tijden aanwezig te zijn. Ook op tijden dat het eigenlijk niet goed uitkomt

Ben je geen doorzetter, lees dan niet verder

Je dient echter wel een doorzetter te zijn. Met even een paar uur achter de computer te zitten ga je geen geld verdienen. Daar gaat gewoonweg tijd overheen. Je dient dus te beschikken over geduld en doorzettingsvermogen. Helaas is dat niet iets waar veel mensen over beschikken.

Ben jij echter wel een persoon met discipline en doorzettingsvermogen, dan kan je op deze manier voorkomen dat je een lening dient af te sluiten. Geld lenen kost geld, maar op deze manier ga je extra geld verdienen en hoef je geen hoge rente te betalen zoals bijvoorbeeld bij een minilening het geval is.

Dat is dan direct ook de reden dat mensen vaak zeggen dat affiliate marketing onzin is en eigenlijk een vorm van oplichterij. Indien dit ook jouw mening is, kijk dan eens op Google op hoeveel geld bedrijven uitgeven aan affiliate marketing. Maar ook wat de verwachtingen zijn voor de komende jaren hoeveel dit nog gaat groeien.

Online geld verdienen zonder technische kennis

Verdienen met affiliate marketing vergt absoluut geen technische kennis. Het is gewoonweg super eenvoudig. Als je een online training volgt, die je inmiddels in grote mate kan vinden, dan kun je direct aan de slag. 

Dan zal je direct zien dat het opzetten van een eigen website een fluitje van een cent is. Ook als je denkt dat dit een dure aangelegenheid is, dan kan ik je uit die droom helpen. 

Voor nog geen 15€ per jaar heb je al een volledige website online. En dit kan jouw bron van inkomsten zijn. Voor nu, maar zeer zeker ook voor later.

Een website met bezoekers is veel geld waard

Want vergeet niet. Een website met bezoekers en omzet is gewoonweg veel geld waard. Dus naast dat je nu geld verdient, bouw je ook iets waardevols op voor de toekomst. Verdienen met affiliate marketing is dus niet alleen gericht op maandelijks geld verdienen.

Je kan dan kiezen om gewoon met de affiliate website verder te gaan en daarmee maandelijks geld te verdienen, of je zet deze te koop en ontvangt in een keer een mooi bedrag. Hierbij kan je denken aan ongeveer twee keer de jaaromzet.

Verdien je met jouw website 500€ per maand, dan zou deze website dus zomaar 12,000€ waard zijn. En 500€ per maand verdienen met een website is echt niet zoveel. Dat kan iedereen. Jong en oud. 

Een dringend geld tekort

Een dringend geld tekort

Er zijn van die perioden dat je dringend om geld zit te springen. Een acuut geld tekort. Helaas komt de studiefinanciering, het salaris of de uitkering niet op tijd binnen. Hoe kan je in dat geval de periode overbruggen totdat je weer geld ontvangt?

Een lening aanvragen

Heb je slechts voor een korte periode een geld tekort en heb je alleen wat extra geld nodig en geen groot bedrag, dan geeft het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening behoorlijk wat rompslomp. Vaak staat dit niet in verhouding tot het bedrag wat je wilt lenen en voor de periode dat je dit geld nodig hebt. 

Er worden bij deze leningen bijvoorbeeld BKR controles uitgevoerd en ook dien je bewijs van inkomen en andere financiële verplichtingen te overleggen. En dan is het nog maar de vraag of je aan deze voorwaarden voldoet, zodat je aanmerking kan komen voor een lening.

Snel geld lenen

Wil je snel geld lenen en hier ook direct over kunnen beschikken, zonder al teveel rompslomp, dan is een minilening wellicht de oplossing voor het geld tekort. Een dergelijke lening kan je eenvoudig en snel online aanvragen. 

Er wordt geen BKR controle uitgevoerd en ook hoef je geen bewijsstukken van inkomen en dergelijke te overleggen. Het is waarschijnlijk het type lening wat je het eenvoudigst en snelst kan aanvragen.

De kenmerken van een flitskrediet?

Een minilening wordt ook wel een minikrediet of een flitskrediet genoemd. Er zijn een aantal kenmerken die typisch zijn deze lening typeren. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Alleen kleine en ronde bedragen lenen, met een maximum van 1,000€
  • Leningen met een korte looptijd van maximaal 62 dagen
  • Een relatief hoog rentepercentage
  • Geen BKR controle of BKR registratie

Kan iedereen een lening afsluiten?

Doordat er weinig voorwaarden worden gesteld, komt bijna iedereen in aanmerking voor een lening. Wel is het zo dat er om een garantstelling wordt gevraagd. Er wordt tenslotte geld uitgeleend waarbij er weinig voorwaarden worden gesteld en de kredietverstrekker dient toch zekerheid te hebben dat het bedrag met de bijbehorende rente op tijd wordt terugbetaald. 

De garantsteller kan iemand zijn uit jouw vrienden of kennissenkring. Er is ook de mogelijkheid om via Ferratum LTD een garantsteller aan te vragen. Hier zijn dan wel kosten aan verbonden, maar je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar iemand die voor jou garant zou willen staan voor een lening.

De wetgeving omtrent BKR controle

In Nederland is elke kredietverstrekker verplicht een BKR controle uit te voeren en de verstrekte leningen te registreren bij het BKR. Omdat de verstrekkers van een minilening van buiten Nederland opereren en alleen online actief zijn, vallen zij niet onder deze regelgeving. 

De bevoegde autoriteit, de AFM, heeft hier al meerdere malen naar gekeken maar heeft geen grond kunnen vinden voor het aanbieden van dergelijke leningen aan Nederlanders via het internet.

De aanbieders van een minilening zijn wel Europese bedrijven. Zij hebben zich dus wel degelijk te houden aan de wetten die door de Europese Unie zijn vastgelegd. Het is dus zeker niet zo dat zij kunnen doen en laten wat zij willen. Bovendien zijn de bedrijven ook beursgenoteerd, hetgeen het toezicht alleen nog maar verder doet toenemen. 

Wat betekent een BKR registratie?

BKR registratie

Je hoort regelmatig de term BKR registratie voorbijkomen. Maar wat betekent een BKR registratie nu eigenlijk? Is het altijd iets “slechts”?

Wat doe het BKR?

Het woord BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Deze organisatie registreert alle leningen van Nederlanders. Naast het registreren van de lening zelf, worden ook betalingsachterstand geregistreerd.

Als je een lening afsluit wordt deze automatisch bij het BKR in het register opgenomen. Dit betekend niet per definitie dat dit iets slechts inhoudt.

Wanneer is een BKR registratie een probleem?

Er kunnen twee redenen zijn waarom een BKR registratie negatief wordt. Dit zijn:

  1. Een teveel aan leningen. Wanneer je meerdere leningen hebt openstaan dan kan dit als een risico worden gezien omdat je eventueel niet in staat bent aan de verplichtingen te voldoen.
  2. Betalingsachterstanden. Heb je in de laatste 5 jaar een achterstand opgelopen bij het terugbetalen van een lening of de bijbehorende rente, dan wordt hier een notitie van gemaakt.

Zolang je niet in één van de twee bovengenoemde categorieën valt, dan is een BKR registratie niet negatief.

Ik heb een negatieve registratie, wat nu?

In dat geval wordt het lastig om een lening af te sluiten Of je kunt bijna wel zeggen dat dit via een bank of een kredietverstrekker bijna onmogelijk is. De enige uitzondering hierop is het afsluiten van een minilening. Via een minilening kan je geld lenen zonder BKR toetsing. Een negatieve codering heeft dan geen invloed.

Waar kan ik geld lenen zonder BKR toetsing?

Dit kan alleen bij aanbieders van flitskredieten. Deze kredieten worden alleen online aangeboden. Je kan er niet voor terecht op een kantoor. De websites waar je terecht kunt voor een dergelijke leningen zijn websites van banken die buiten Nederland zijn gevestigd.

Omdat het niet om Nederlandse banken of kredietverstrekkers gaat, zijn zij niet verplicht een controle via het BKR uit te voeren. Ook worden de leningen niet geregistreerd.

Zijn aanbieder van flitskredieten betrouwbaar?

De bedrijven die de leningen verstrekken zijn gespecialiseerde kredietverstrekker die al jaren actief zijn op dit gebied. Zo is het bedrijf Ferratum UK Ltd. op de effectenbeurs in Frankfurt genoteerd. 

Daardoor zullen zij zich moeten houden aan de wetgeving in het land waar zij zijn gevestigd. In het geval van  Ferratum is dit FInland. En je kan niet zeggen dat Finland een onbetrouwbaar of ongereguleerd land is. 

Hoe gaat het aanvragen van een lening zonder BKR in zijn werk?

Op de websites van de aanbieders van Flitskredieten kan je eenvoudig een aanvraag indienen. Er wordt niet gevraagd om een veelvoud aan documenten. Een kopie van een identiteitsbewijs volstaat.

Nadat je een aanvraag hebt ingediend wordt deze direct in behandeling genomen. Je krijgt vervolgens per E mail een antwoord. Bij een positief bericht zal je een overboeking van 0.01€ moeten uitvoeren om jop de manier jouw bankrekening te controleren.

En daarna wordt er direct overgegaan tot het uitkeren van het geld van de lening. Als alles volgens plant verloopt kan je direct geld lenen en heb je op die manier binnen 24 uur geld op je rekening staan.

Kleine bedragen en een korte looptijd

De bedragen die je kan lenen zijn beperkt. Zo zal er niet meer dan 1,000 EURO aan jou worden uitgeleend. Daarnaast dien je uiterlijk binnen 62 dagen ook de lening, inclusief de rente, weer terug te betalen.

Naarmate je vaker een minilening hebt afgesloten kun je eventueel wel hogere bedragen met een langere looptijd lenen. Meer dan 1,500€ zal je echter nooit kunnen lenen en je zal dit bedrag altijd weer binnen uiterlijk 90 dagen dienen terug te betalen.

Heb je meer geld nodig of wil je langer de beschikking hebben over het geld, dan is geld lenen zonder BKR niet mogelijk. Je zal jezelf dan tot een bank of een andere kredietverstrekker dienen te wenden. 

Waar kan je direct geld lenen?

Waar kan je direct geld lenen

Een dringende behoefte aan geld, maar hoe kom je aan geld? Waar kan je direct geld lenen? Bij een bank neemt lenen doorgaans behoorlijk wat tijd in beslag. In dat geval kan een flitskrediet aanbieder uitkomst bieden. Het afsluiten van een minilening gaat doorgaans erg snel. En ja kan zelfs dezelfde dag nog geld op je rekening hebben staan.

Lenen zonder bkr toetsing

Bovendien kan je een lening afsluiten zonder bkr toetsing. Dit bespaart niet alleen tijd tijdens het aanvragen, je kan ook lenen indien je een negatieve bkr registratie bezit. Of misschien wil je niet dat de lening bij het bkr wordt geregistreerd.

Het kredietregister van het bkr registreert alle leningen van Nederlanders. En daarbij wordt er ook een registratie opgenomen indien je een betalingsachterstand hebt opgelopen. Dit kan nare gevolgen hebben bij het aanvragen van een lening of hypotheek. Kredietverstrekkers zijn doorgaans niet geneigd een lening te verstrekken bij een negatieve bkr registratie. En dat kan erg vervelend zijn in een situatie dat je dringend geld nodig hebt. 

Hoeveel geld heb je nodig?

Dit is wel een belangrijke vraag. Grote bedragen kan je niet lenen met een minilening. In eerste instantie is het bedrag van een lening beperkt tot 400 euro. Wel is het zo dat naargelang je meerdere keren een lening hebt afgesloten en ook netjes op tijd aan jouw verplichtingen hebt voldaan, je steeds hogere bedragen kunt lenen. Uiteindelijk is het maximum krediet wat wordt verstrekt 1500 euro.

Wordt een aanvraag altijd goedgekeurd?

Ook al vindt er geen bkr controle plaats, toch wordt de lening beoordeeld door kredietspecialisten. Zij bekijken de aanvraag op basis van de informatie die jij hebt ingevuld. Zij nemen de beslissing of de lening wordt goedgekeurd of niet. 

Hier krijg je snel bericht over. Dit omdat het uitgangspunt is snel een lening verstrekken. Dan is het natuurlijk niet logisch om veel tijd te nemen voor het beoordelingsproces van de aanvraag.

Hoe los ik de lening weer af?

Dit is eenvoudig. Via Ideal kan je het geleende bedrag weer terugbetalen. Naast het terugbetalen van de lening dien je ook de rente te voldoen. Ook dit kan je eenvoudig via Ideal regelen.

Zijn er nog extra kosten aan een kleine lening verbonden?

Dit hangt af van hoe je de garantstelling regelt. Ben jezelf in staat om een garantsteller aan te leveren, dan worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Indien je een garantsteller aanvraagt bij de verstrekker van het flitskrediet dan worden hiervoor wel kosten berekend. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen. De hoogte van de kosten hangen af van het bedrag dat je leent en de duur van de lening.

Het antwoord op de vraag waar kan je direct geld lenen is bij een aanbieder van een flitskrediet. De kosten van een garantstelling kunnen deze lening wel relatief hoog doen uitvallen.

Inkomenseisen bij een minilening

Er zijn geen eisen wat betreft het hebben van een bepaald inkomen of een vaste baan. Doorgaans worden er ook leningen verstrekt aan bijvoorbeeld mensen met een uitkering. Zo kunnen ook studenten in aanmerking komen voor een lening.