Duo lening

Duo lening

Als student zijnde krijg je ook te maken met de stijging van de huren en de huizenprijzen. Kamers die op de vrije markt worden aangeboden, worden hierdoor duurder. 

De aanschaf van een huis wordt duurder, hetgeen wordt doorberekend in de huurprijs. Een Duo lening is voor de meeste studenten dan ook een must.

Geld lenen voor een studie

Op zich is het lenen van geld gedurende een studie geen probleem. Je dient het te zien als een investering. Een goede opleiding gaat ervoor zorgen dat je later meer gaat verdienen. Doordat de terugbetaaltijd van een Duo lening relatief lang is, kom je ook niet direct in de problemen door de maandelijkse lasten.

Het is echter wel zo, dat je tegenwoordig eigen geld dient in te brengen bij het kopen van een huis. Om naast het afbetalen van de lening bij Duo, ook nog te sparen om een eigen huis te gaan kopen, is wel een uitdaging. Zeker als je in de tussentijd dan ook nog in een huurhuis woont, waarvoor je een hoge huur dient te betalen. Omgaan met geld wordt hierdoor een grote uitdaging.

Terugbetalen van een Duo lening

Eigenlijk zou je na het afstuderen een langere periode dienen te krijgen, waarin je niet de Duo lening hoeft af te betalen en waar je ook geen rente hoeft te betalen. Dit zou mogelijk moeten zijn, aangezien de overheid gratis geld kan lenen. Hierdoor krijg je als afgestudeerde meer financiële ruimte. Mijn redenering hierachter is, dat wanneer je een HBO of Universitaire opleiding hebt gevolgd, dat je dan nadat je de nodige ervaring hebt opgedaan, een hoger salaris gaat verdienen. Het startsalaris is doorgaans nog niet al te hoog.

Duo lening terugbetalen

Hierdoor geef je mensen de ruimte om te sparen voor de benodigde inbreng bij een eigen huis. Op het moment dat je een huis hebt gekocht, kan je dan beginnen met het aflossen van de Duo lening.

Helpen van starters op de huizenmarkt

Als je direct na het afstuderen te maken krijgt met verschillende kosten en lasten, dan bestaat er nog steeds de kans dat er niet voldoende binnenkomt, om hieraan te kunnen voldoen.

Het gevolg hiervan kan zijn dat mensen alsnog extra gaan lenen om rond te kunnen komen. Dit dien je als overheid te voorkomen. Wanneer je eenmaal een lening hebt afgesloten, dan kom je als het ware in een vicieuze cirkel terecht. De maandlasten worden nog hoger, waardoor een nieuwe extra lening ook weer in het verschiet ligt.

Belastingvrij inkomen student

Belastingvrij inkomen student

Hoe hoog is het belastingvrij inkomen voor een student? Eigenlijk is er geen onderscheid tussen studenten en andere mensen. Door het belastingstelsel in Nederland kan je een bepaald bedrag belastingvrij verdienen.

Wat je mag bijverdienen is niet vastgelegd. Wel dien je er rekening mee te houden dat je boven een bepaald bedrag belasting betaalt. Voordat je gaat werken wil je graag weten hoeveel je nu overhoudt. Daarom hebben wij dit overzichtelijk op een rij gezet.

De heffingskorting en arbeidskorting

Elke Nederlander heeft recht op een heffingskorting. De heffingskorting wordt direct in mindering gebracht op de te betalen belasting. Het is dus geen aftrekpost. 

Naast de algemene heffingskorting is er ook nog een arbeidskorting. Indien je een betaalde baan hebt, dan heb je ook recht op deze arbeidskorting. Voor 2021 zijn de heffingskortingen waar je recht op hebt als volgt:

  • Algemene heffingskorting: €2,837
  • Arbeidskorting: 4,581% van het inkomen (tot een inkomen van €10,108)

De hoogte van de arbeidskorting en algemene heffingskorting worden lager naarmate je meer gaat verdienen. Omdat het bij studenten doorgaans om een bijbaan gaat, zal je hier niet zo snel last van hebben.

Om precies het belastingvrij inkomen voor een student te bepalen, dienen we een berekening uit te voeren. De belasting over het verdiende inkomen dient niet hoger te zijn dan deze kortingen. In onderstaande tabel hebben we deze berekeningen uitgevoerd.

Inkomen € 7.500 € 8.725 € 10.000 € 15.000
Inkomstenbelasting € 2.783 € 3.237 € 3.710 € 5.565
Heffingskorting € 2.837 € 2.838 € 2.837 € 2.837
Arbeidskorting € 344 € 400 € 458 € 1.870
Te betalen -€ 398 -€ 1 € 415 € 858

Wat is het maximale bedrag zonder belasting te betalen?

Bij een inkomen van rond de 8,725€ per jaar kom je op nul uit. Per maand zit je dus zo rond de 670€, rekening houdend met vakantiegeld, wat ook als inkomen telt.

Dat bedrag is toch mooi meegenomen, zonder dat je belasting hoeft te betalen.

Verdien je meer dan dit bedrag, dan dien je belasting te gaan betalen. Wel dien je rekening te houden met eventueel extra inkomen dat je geniet. Bezit je bijvoorbeeld, voor wat voor een reden dan ook, een vermogen dat boven de vermogens vrije voet uitkomt, dan dien je hier spaarbelasting over te betalen.

Er wordt ook nog regelmatig betaald met zwart geld. Dit is in onze opinie echter niet alleen verwerpelijk maar ook nog onvoordelig.

Maximaal belastingvrij inkomen student

De werkgever kan op deze manier het betaalde salaris niet als kosten opvoeren, terwijl het in de meeste gevallen voor de student geen verschil maakt.

Belastingaangifte doen en geld terugkrijgen

Belastingvrij bijverdienen is dus erg interessant. Hetgeen je bruto verdient zal je uiteindelijk netto op je bankrekening ontvangen. Wel is het zo dat je de belastingteruggave pas het volgende jaar zal ontvangen. 

Tenzij jouw werkgever rekening houdt met de verrekening van de heffingskorting. Eventueel zou je ook alvast een maandelijkse teruggave bij de belastingdienst kunnen aanvragen.

Krijg je geld terug, dan is het zaak om zo snel mogelijk de inkomstenbelasting aangifte in te vullen. Dit is doorgaans mogelijk vanaf begin maart. 

Hoeveel belasting wanneer je meer verdient?

Verdien je meer dan het belastingvrij inkomen als student, dan dien je zoals elke andere Nederlander, belasting te betalen. Het netto inkomen zal hierdoor lager uitkomen dan het bruto inkomen. 

Je gaat boven het belastingvrije bedrag 37,10% belasting betalen. Verdien je meer dan 68,507€, dan dien je zelfs 49,5% belasting te betalen. Ook hier dien je weer te letten op het totale inkomen. Inkomsten uit andere bronnen dien je op te tellen bij hetgeen je verdiend met een bijbaan.

Aftrekposten

Op het belastbare inkomen mag je eventueel aftrekposten in mindering brengen indien je daarvoor in aanmerking komt. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn gerelateerd aan een ziekte.

Bijverdienen in plaats van lenen

Doordat het belastingvrij inkomen als student toch vrij behoorlijk is, zijn wij van mening dat het beter is om het een en ander bij te verdienen, dan geld te gaan lenen. Hier zal je op langere termijn alleen maar profijt van ondervinden. Zo start je niet met een hoge schuld op het moment dat je de studie hebt afgerond. Wat extra bijverdienen en goed omgaan met geld zal je een eind opweg helpen.

Studentenrekening openen

Studentenrekening openen

Ook als student zijnde dien je de nodige geldzaken te regelen. Je ontkomt dan ook niet aan het in het bezit hebben van een bankrekening. Het voordeel is dat een studentenrekening openen is dat deze  bankrekening doorgaans goedkoper is dan het openen van een standaard betaalrekening.

Waarom zijn studenten aantrekkelijke klanten voor een bank?

Banken willen graag studenten aantrekken als nieuwe klanten. De kans dat een student later een bovengemiddeld salaris gaat verdienen is redelijk groot. Daardoor is dit een interessante doelgroep voor bank. 

Dat deze doelgroep interessant is komt naar voren bij de verschillende aanbiedingen, die worden gedaan om studenten te lokken. Vaak kan je een gratis bankrekening openen, of ieder geval is deze veel goedkoper dan een standaard bankrekening.

Profiteren van een aanbieding om een studentenrekening te openen

Naast dat je minder betaald voor het openen van een studentenrekening, krijg je ook nog eens andere voordelen. Zo is het mogelijk om tegen een aantrekkelijk tarief een creditcard aan te vragen. Wel is het zo dat de bestedingslimiet voor een studenten creditcard doorgaans lager is dan bij een standaard creditcard.

Onderstaand een overzicht van de verschillende studentenrekeningen bij verschillende banken:

Per maand Per jaar Roodstaan Maximum leeftijd
ABN AMRO  € 0,00 € 0,00 € 1.000 30 jaar
SNS Bank € 0,00 € 0,00 € 1.000 27 jaar
Rabobank € 0,00 € 0,00 € 1.000 25 jaar
ASN Bank € 0,00 € 0,00 Op aanvraag 26 jaar
ING € 0,00 € 0,00 € 1.000 30 jaar

Wat zijn de voorwaarden voor het openen van een studentenrekening?

De voorwaarden die worden gesteld voor het openen van een studentenrekening verschillen van bank tot bank.

Vaak zie je terug dat de maximum leeftijd 30 jaar is om in aanmerking te komen. Daarnaast dien je studenten aan het MBO, HBO of WO. 

Het leeftijdscriteria verschilt van bank tot bank. Bij de SNS bank wordt bijvoorbeeld de maximum leeftijd gesteld op 27 jaar. Bij de Rabobank is deze leeftijdsgrens zelfs gestelt op 25 jaar. 

Na het bereiken van deze leeftijd dien je een standaard bankrekening te openen, waarvoor je maandelijks dient te betalen.

voorwaarden voor een studentenrekening openen

Een online bankrekening openen

In plaats van het openen van een studentenrekening bij bekende banken zoals de Rabobank, ING, SNS of ABN AMRO, kan je er ook voor kiezen om een online bankrekening te openen. 

Bij het Duitse N26 kan je bijvoorbeeld ook gewoon als student zijnde een bankrekening openen. Dit is geheel gratis, met als voordeel dat dit altijd gratis blijft. Dus ook als je student af bent, of je bereikt een leeftijdsgrens,dan kan je nog steeds profiteren van een gratis bankrekening.

Wel is het zo dat bepaalde zaken, zoals de mogelijkheid tot rood staan, tot op heden niet mogelijk is bij een online bank. Banken zoals de N26, Revolut en Bunq bieden deze mogelijk namelijk niet. Is dit iets wat je absoluut zou willen, dan dien  je jezelf te wenden tot een van de traditionele banken.

Eenvoudig al jouw bankzaken regelen

Ga je een studentenrekening openen, dan wil je natuurlijk alle bankzaken via deze bankrekening kunnen regelen. En ook geld opnemen is voor een student natuurlijk erg belangrijk. 

Alle banken bieden tegenwoordig wel een handige app waarmee je alle bankzaken kan regelen. En gebruik je liever geen app, dan kan je met online bankieren ook prima uit de voeten.

Snel en online een bankrekening openen

Zoals je tegenwoordig bijna alles online regelt, kan een rekening openen ook  gewoon online. Via de website van een bank kan je eenvoudig en snel een rekening aanvragen. 

Vaak is het dan wel zo dat je nog een kopie van een identiteitsbewijs dient te overleggen. En eventueel een bewijs dat je daadwerkelijk een student bent. De tijden dat je op een bankkantoor diende te verschijnen om ter plekke een studentenrekening te openen is echter voorgoed verleden tijd.

Rood Staan op een studentenrekening

De meeste banken bieden de mogelijkheid om rood te staan op een studentenrekening. Wel is dit veelal beperkt tot een bedrag van 1000€. Daarnaast is de mogelijkheid tot rood staan gericht op de korte termijn. Aan de andere kant worden er normaal gesproken strikte voorwaarden gesteld wat betreft het inkomen om te kunnen lenen. Dit is bij een studentenrekening veel minder het geval.

Je wordt geacht om het saldo op korte termijn weer aan te vullen. Het is dan ook een instrument om bijvoorbeeld een tekort aan geld aan het einde van de maand op te lossen. En niet zozeer om een grote aankoop te financieren.

Is een studentenrekening openen veelal gratis, dat geldt niet voor het rood staan. Hiervoor wordt dezelfde rente in rekening gebracht als bij een normale betaalrekening.

Studenten rekening omzetten naar standaard betaalrekening

Ben je geen student meer, of heb je de leeftijdsgrens die bij de bankrekening hoort bereikt, dan dien je de studentenrekening om te zetten naar een andere soort betaalrekening. Het eenvoudigste is om dit te doen bij dezelfde bank. 

Op die manier hoef je er zelf niks voor te doen. Je gaat dan echter wel maandelijks betalen. In onze opinie is dat een geschikt moment om eens te gaan kijken naar een gratis bankrekening. Deze vind je terug bij online banken.

200 euro lenen zonder bkr toetsing

200 euro lenen zonder bkr toetsing

Ben je op zoek naar een kleine lening, waarbij je bijvoorbeeld 200 euro wilt lenen zonder bkr toetsing? In dat geval heb je een aantal mogelijkheden die dit werkelijkheid kunnen maken. Welke dat zijn, lees je op deze pagina.

Geld lenen van bekenden

200 euro lenen zonder bkr toetsing is bijvoorbeeld mogelijk door geld te lenen van goede vrienden, of een broer, of zus. Indien je van hen geld leent zullen zij uiteraard geen BKR toetsing uitvoeren. 

Wel is het altijd van belang om er voor te zorgen dat je aan jouw verplichtingen voldoet. Het niet op tijd terugbetalen van een lening van een bank is uiteraard erg vervelend, maar indien dit vrienden of familie betreft is het nog vervelender. 

Je zal op die manier snel hun vertrouwen verliezen en in het ergste geval kan je op die manier zelfs goede vrienden verliezen.

Kan je 200 euro zonder BKR toetsing bij een bank lenen?

Een specifieke lening van 200 euro zal een  bank niet zo snel verstrekken. het werk wat zij hiervoor dienen te verzetten weegt niet op tegen hetgeen zij hiervoor dienen te doen.

Lenen via roodstaan

Wat je wel zou kunnen overwegen is het aanvragen tot de mogelijkheid van een roodstand. Op die manier heb je dan ook in de toekomst beschikking over extra geld indien dit nodig mocht zijn.

Echter, bij het aanvragen van een roodstand zal er ook een BKR toetsing plaatsvinden. 

Want uiteindelijk is dit ook gewoon een vorm van lenen. Dus op het moment dat je in het bezit bent van een negatieve BKR codering, dan is de kans dat je een roodstand krijgt goedgekeurd erg klein.

Het werkterrein van een bank

Banken verstrekken liever liever leningen voor grotere bedragen voor een langere looptijd. Een 200 euro lening levert te weinig op.

Een persoonlijke lening daarentegen, met een looptijd van minimaal een aantal jaren, levert een bank veel meer rente op. 

Door alleen leningen af te sluiten voor grotere bedragen kunnen zij hier geld mee verdienen.

Mocht je toch besluiten om via de bank een persoonlijke lening of doorlopend krediet af te sluiten, dan zal er van snel geld lenen geen sprake zijn. De doorlooptijd voor een aanvraag kan wel oplopen tot twee weken. Daarnaast is er van geld lenen zonder BKR toetsing op deze manier geen sprake.

200 euro lenen zonder bkr toetsing bank

Lenen via een creditcard

Ben je in het bezit van een creditcard, dan kun je hiermee ook contant geld opnemen. Indien je daarnaast in het bezit bent van een gespreid betalen faciliteit, dan kan je het opgenomen bedrag in termijnen terugbetalen.

Hier geldt echter ook weer dat bij het aanvragen van een creditcard er een BKR toetsing zal plaatsvinden. Bij een negatieve BKR codering worden er doorgaans geen creditcards verschaft. 

Wel zou je dan een prepaid creditcard kunnen aanschaffen, maar daarmee kun je geen geld lenen. Je dient eerste saldo te storten alvorens je geld kan gaan uitgeven met deze prepaid creditcard.

Lenen via een creditcard is erg duur

Vergeet ook niet dat het lenen via de creditcard erg duur is. Je betaald bij het opnemen van contant geld direct transactiekosten. Deze bedragen maar liefst 4% van het bedrag dat je wilt opnemen. 

De rente die je naast deze extra kosten gaat betalen, is ook erg hoog. Deze bedraagt op dit moment 10%.

Het afsluiten van een minilening

Een minilening afsluiten is waarschijnlijk een van de beste opties om 200 euro te lenen zonder een bkr toetsing. Bij een minilening wordt er namelijk geen bkr toetsing uitgevoerd.

Als bijkomend voordeel heb je op deze manier al binnen 24 uur geld ter beschikking. Het nadeel is wel dat je het geld snel weer dient terug te betalen. 

Dit is normaal gesproken binnen 30 dagen of binnen 62 dagen. Dit hangt af van het bedrag dat je wilt gaan lenen. 

Bij een lening van 200 euro zal de looptijd van de lening 30 dagen bedragen.  Het maximale bedrag wat je op deze manier kunt lenen bedraagt overigens 1500 euro.

Een minilening aanvragen is erg simpel

Binnen 10 minuten heb je een minilening aangevraagd. Zoals hierboven al aangegeven kan je dan binnen 24 uur al over een klein bedrag beschikken. Een lening aanvragen is daarnaast erg simpel. Er komt geen papierwerk aan te pas. 

Snel 200 euro lenen zonder gedoe is op deze manier in de praktijk dan ook goed mogelijk. 

En zelfs al ben je in het bezit van een negatieve bkr registratie, dan is het lenen van 200 euro geen enkel probleem. Er wordt namelijk niet naar een status bij het bkr gekeken.

Minilening aanbieders zijn op dit moment Saldodipje en Ferratum.  

Tenslotte willen we nog op wijzen dat het voorkomen van een negatieve BKR status erg belangrijk is. Op die manier zorg je ervoor dat je in de toekomst leningen kunt blijven afsluiten.

Invloed van media op de Bitcoin koers

Invloed van media op de Bitcoin koers

De afgelopen tijd is duidelijk te zien hoe groot de invloed van media op de Bitcoin koers is. We handelen vanuit emotie en niet met ons verstand. We kopen en verkopen klakkeloos cryptomunten, terwijl we hijgend achter de massa aanlopen. Niemand weet waar hij daadwerkelijk mee bezig is en doet wat de media hem voorschotelt.

De invloed van de verschillende media

Dat de media de koers van Bitcoin en andere cryptomunten beïnvloedt, was afgelopen week duidelijk te merken. Vorige week deed John McAfee, bekend van de antivirussoftware, een aanbeveling richting de cryptomunt Verge (XVG). Hierop ontstond er een run op Verge en steeg deze in enkele dagen met ruim 700%.

De grootste klapper dankzij media was voor Bitcoin. Deze moest na een uitspraak door de mede oprichter van de website bitcoin.com een verlies van meer dan 10% incasseren. Op het moment van schrijven is het niet eens duidelijk of deze daling door blijft zetten. Aan de andere kant wint Bitcoin Cash met meer dan 70% terrein, ook door dezelfde uitspraak.

Het handelen in cryptocurrency is een methode om online geld te verdienen. Je dient dan echter wel te maken voor de invloed van de media op de Bitcoin koers.

Media veroorzaken paniek

De paniek ontstond nadat Emil Oldenburg, medeoprichter van eerdergenoemde website en Bitcoin wallet, het geloof in zijn eigen project kwijt was. Richting de media liet hij weten dat hij al zijn bitcoins had verkocht en over was gestapt naar Bitcoin Cash. Achterliggende reden waren de te hoge transactiekosten en te lang verwerkingstijd van Bitcoin zelf.

Even was er ongeloof en gebeurde er direct na het verschijnen van het mediabericht niet heel veel met de koers van Bitcoin. Toen begonnen de eerste verkopers zich aan te dienen. Gedurende de dag zakte de koers van Bitcoin en was duidelijk te zien dat steeds meer mensen richting Bitcoin Cash gingen.

In de avond leek alles zich een beetje te herstellen, maar in de loop van de nacht gingen alle remmen los en zakte de koers van Bitcoin flink ineen. Bitcoin stond op 20 december 2017 om 4 uur ’s nachts op een verlies van €1600.

We begrijpen het niet maar volgen de media

We begrijpen de media niet óf we begrijpen de Bitcoin niet. Hoe kan een uitspraak van één enkele man de koers zo beïnvloeden? Dit geeft aan dat het merendeel van de mensen blindelings is ingestapt, maar ook blindelings weer uitstapt. Dat de transactiekosten hoger worden en de verwerkingstijd langer, was zeker niet iets van gisteren of vandaag. Iedereen had zijn eigen conclusie kunnen trekken en kunnen bedenken: blijf ik zitten of stap ik uit? Maar nee, we laten ons leiden door een bericht in de media.

Warren Buffet, die zijn aversie richting Bitcoin niet onder stoelen of banken steekt, doet hier op Twitter nog een schepje bovenop:

“WOW better buy the other coins now before the big #BitcoinCash dump!

-Warren B”

We zijn benieuwd wat dit bericht weer in gang gaat zetten.

Op tijd leren omgaan met geld

Leren omgaan met geld

Omgaan met geld is niet altijd even gemakkelijk. Zeker als je begint met werken en je krijgt jouw eerste salaris binnen. Als student zijnde dien je doorgaans met weinig geld rond te komen. Krijg je dan opeens een behoorlijk salaris binnen, dan lijkt het erop dat je alles kan kopen wat je maar wilt.

In principe is het begrijpelijk dat wanneer je begint met werken ook jouw salaris uitgeeft aan leuke dingen. Ik denk zelfs dat dit helemaal niet verkeerd is. Het is als het ware een beloning voor de jaren dat je hard hebt gestudeerd. 

Begin op tijd met sparen

Na verloop van tijd wordt het wel iets anders. Dan wil  je misschien een huis gaan kopen en daarnaast is sparen gewoon een goed idee. Ook al levert het op dit moment bijna geen rente op, een appeltje voor de dorst geeft toch altijd een prettig gevoel.

Een klein bedrag levert op termijn vermogen op

Het zou in mijn opinie een goede zaak zijn wanneer er op scholen meer aandacht wordt geschonken aan het omgaan met geld. 

Laat studenten bijvoorbeeld eens zien hoeveel het op termijn oplevert wanneer je elke maand 100€ opzij zet. Indien je een rendement van 5% behaalt, dan levert dat na 30 jaar bijvoorbeeld een bedrag van 83,000€ op. Goed omgaan met geld zou moeten betekenen dat je in staat bent maandelijks een dergelijk bedrag opzij te zetten.

Op die manier zie je direct dat je met een klein bedrag per maand, op langere termijn een flinke som geld kan opbouwen.

Geef studenten inzicht in uitgaven en inkomsten

Eigenlijk zou een stukje basis boekhouden onderdeel moeten uitmaken van elke opleiding. Op die manier kan je studenten leren inzicht te behouden in de inkomsten en uitgaven. Dat is waar boekhouden omdraait.

Eventueel kan je daarvoor tijdens de studie een boekhoudprogramma zoals e boekhouden gebruiken. Dit is een ontzettend eenvoudig programma in gebruik. Met behulp van dergelijke software heb je heel eenvoudig een overzicht van jouw inkomsten en uitgaven.

Ook al is deze boekhoudsoftware gericht op ondernemers, privé kan het je ook gewoon helpen. Zeker als je problemen hebt met het rondkomen van het maandelijkse bedrag wat er binnenkomt. Met e boekhouden kan je op die manier eenvoudig inzien waar je jouw geld aan uitgeeft.

Maar ook kan je op die manier verplichtingen vastleggen zodat je direct kan zien hoeveel geld je in de komende maanden nodig hebt om rond te komen. Sluit je bijvoorbeeld een minilening af, dan kan je op die manier direct vastleggen hoeveel rente en aflossing je hiervoor in de toekomst dient te betalen

Geef je bijvoorbeeld jaarlijks 1,200€ aan vakanties uit, dan kan je op die manier elke maand 100€ in het boekhoudprogramma verwerken als een reserve voor jouw komende vakantie.

Is boekhouden voor privé personen niet overdreven?

Het gaat misschien wat ver om als privé persoon op die manier een boekhouding bij te houden. Toch denk ik dat zeker voor de mensen die problemen hebben om maandelijks rond te komen het heel veel extra inzichten gaat geven. Want waar geef je nou precies jouw geld aan uit en is dat ook puur noodzakelijk? Dat zijn belangrijke vragen.

Geef je bijvoorbeeld veel geld uit via een creditcard, dan zou je een prepaid creditcard kunnen overwegen om op die manier een hoge creditcardrekening te voorkomen.

Inzicht is nodig om beslissingen te nemen

Heb je deze inzichten eenmaal helder dan is de volgende stap om te bekijken waar je kan bezuinigen veel eenvoudiger. Je hebt dan namelijk een duidelijk en helder overzicht waar het meeste geld naartoe gaat. En door het gebruik van een boekhoudprogramma zoals e boekhouden kan je met een paar uur per maand een volledig overzicht verkrijgen van al jouw inkomsten en uitgaven.

Maar ook kan je eenvoudig zien hoeveel extra geld er binnen zou moeten komen om goed rond te komen. En het liefst daarnaast ook in de gelegenheid zijn om een bedrag opzij te kunnen zetten. Dan kan je bijvoorbeeld via affiliate marketing of door te gaan verkopen via Bol proberen jouw inkomen aan te vullen.

Indien je met affiliate marketing of verkopen via Bol aan de slag gaat, dan is het bijhouden van een boekhouding eigenlijk ook direct een must. Je gaat dan namelijk aan de slag als ondernemer en dan hoort boekhouden er nu eenmaal bij. Goed omgaan met geld betekent mijn inziens kijken naar zowel de inkomsten als uitgaven. 

En ook in dat geval kan ik E boekhouden.nl van harte aanbevelen. Voor een klein bedrag heb je dan een prima en een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma tot jouw beschikking.

Goedkoper geld lenen

Goedkoper geld lenen

Geld lenen via een bank is nog steeds duur. Ondanks dat de rente al geruime tijd historisch laag is, zijn de tarieven voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening in mijn opinie nog steeds aan de hoge kant. Goedkoper geld lenen zou toch mogelijk moeten zijn met de lage rentestand?

Aan de andere kant, heb je geld op een spaarrekening staan, dan krijg je daar bijna helemaal geen rente meer op. Voor geld op een betaalrekening ontvang je zo wie zo al geen rente meer.

Banken profiteren van de lage rentestand

Dit maakt dat banken ontzettend veel geld verdienen. Zij hoeven namelijk bijna niks te betalen voor het geld wat mensen op een bankrekening hebben staan en aan de andere kant verdienen zij nog steeds fors aan het uitlenen van dit geld.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van geld lenen

Het is daarom ook niet verbazingwekkend dat een aantal nieuwe bedrijven hier op inspringen. Goedkoper geld lenen in de vorm van particulier geld lenen. Door de tussenkomst van een bank uit te sluiten kunnen zij enorm op de kosten besparen.

Particulier geld lenen gaat via het internet. Het is als het ware een platform waar mensen met spaargeld en mensen die een lening willen afsluiten bij elkaar worden gebracht. Het voordeel wat er ontstaat, doordat er geen bank aan te pas komt, wordt vervolgens gedeeld tussen de leners en het uitleners van het geld.

Geldverstrekkers zonder dure kantoorpanden

Daarnaast zijn het puur online aanbieders van deze particulier leningen. Op die manier kunnen zij ook nog eens veel goedkoper werken. Zij hebben geen kantoren op dure A-locaties, waar bovendien ook nog eens het nodige personeel rondloopt. Hierdoor wordt goedkoper geld lenen mogelijk gemaakt.

Wat is het risico van particuliere leningen?

Het is dan ook logisch dat deze nieuwe vorm van lenen en geld uitlenen sterk in opkomst is. Wel is het natuurlijk zo dat iemand die geld uitleent zekerheid wil hebben dat hij of zij zijn geld op termijn weer terugkrijgt. Daarom hebben websites zoals Lender Spender een aantal zekerheden ingebouwd.

Iemand met een negatieve BKR codering komt bijvoorbeeld niet in aanmerking om een lening via een platform voor particulier geld lenen af te sluiten. Er gelden strikte voorwaarden waaraan je dient te voldoen om een lening te kunnen aanvragen. Dit is absoluut niet vergelijkbaar met de voorwaarden die je terugziet bij een minilening. Kom je niet in aanmerking voor een lening via een bank dan zal je ook niet in staat zijn een particulier lening af te sluiten.

Daarnaast wordt het geld dat iemand inlegt gespreid over vele kleine leningen. Hiermee wordt het risico van wanbetaling ingeperkt. 

Historische rendementen

De resultaten die dusver zijn behaald door een Lender Spender zijn aanzienlijk hoger dan dat je op spaarrekening mag verwachten. Op zich is dat natuurlijk ook niet zo heel erg moeilijk. Maar de historische rendementen van ruim 4% zijn toch aantrekkelijk te noemen. 

Om deze rendementen te behalen ben je toch snel aangewezen op het beleggen in bijvoorbeeld aandelen. Want met het beleggen in obligaties realiseer je dit rendement tegenwoordig ook niet meer zo eenvoudig.

Het beleggen in aandelen neemt daarentegen wel het nodige risico met zich mee. Je loopt altijd de kans om geld te verliezen. Daarom is in mijn opinie een rendement van 4% met relatief weinig risico op dit moment meer dan redelijk te noemen.

Mijn verwachting is dan ook dat de bedrijven die zich op dit type leningen toeleggen sterk zullen gaan groeien in de nabije toekomst.

Creditcard voor studenten | Bestaan deze?

Creditcard voor studenten _ Bestaan deze_

Bij het aanvragen van een creditcard wordt er beoordeeld of de aanvraag in aanmerking komt voor een creditcard. Er wordt hierbij gekeken naar het inkomen van iemand en daarnaast wordt er ook gekeken naar een eventuele BKR notering. Voor studenten is vooral de inkomenseis een obstakel bij het aanvragen van een creditcard. Een creditcard voor studenten is dan doorgaans ook niet eenvoudig aan te vragen, terwijl alle studenten graag over wat extra betalingsruimte zouden willen beschikken.

Het minimuminkomen voor een creditcard

De standaardeis voor het minimuminkomen wat iemand dient te verdienen om in aanmerking te komen voor een creditcard is 1,150€. Netto wel te verstaan. Een student heeft toch vaak een laag inkomen en zal hier doorgaans niet snel aan voldoen.

In dat geval kom je dus niet in aanmerking voor een standaard creditcard zoals een visa of mastercard. 

Prepaid creditcard en studenten

Voor een prepaid creditcard ligt dit geheel anders. Doordat er bij het aanvragen van een prepaid creditcard geen minimuminkomen is vereist, komt ook een student hiervoor in aanmerking.

Doordat er bij een prepaid creditcard geen krediet aan te pas komt, speelt ook een eventuele negatieve BKR notering geen rol.

Een prepaid creditcard dien je eerst op te waarderen alvorens je deze daadwerkelijk kan gebruiken. Het is dus eigenlijk vergelijkbaar met een bankkaart. Indien je geen saldo hebt dan kan je ook geen geld uitgeven.

Borgstelling door ouders

Wil jij eigenlijk toch liever een standaard creditcard in plaats van een prepaid creditcard, maar voldoen je niet aan de inkomenseis? Dan kan je vragen of je ouders borg voor jouw willen staan. 

Hiervoor dien je tijdens de aanvraag jouw ouders een borgstelling formulier te laten invullen en ondertekenen, waarmee zij aangeven dat zij voor jou borg willen staan.

Bij de aanvraag van de borgstelling geldt er wel dat jouw ouders aan de inkomenseis dienen te voldoen en bovendien dienen zij ook niet in het bezit te zijn van een negatieve BKR registratie. Voldoen jouw ouders niet aan deze voorwaarden, dan zullen zij niet als borgsteller worden geaccepteerd.

De risico`s van het gebruik van een creditcard

Bij het gebruik van een creditcard dien je er mijn ogen van bewust te zijn dat het wel erg gemakkelijk geld uitgeven is met een dergelijke kaart. Doordat je pas naderhand de afrekening ontvangt en je eigenlijk niet over geld hoeft te beschikken, is het gemakkelijk geld uitgeven. 

Doordat je een keer per maand een afrekening ontvangt spaar je alle kleine uitgaven op in 1 grotere afrekening. En deze ontvang je doorgaans aan het einde van de maand.

Aangezien de standaard bestedingslimiet ligt op 2,500€ ligt, kan je ongemerkt toch snel door het gebruik van een creditcard een behoorlijke schuld opbouwen. Met een krediet van 2,500€ spreek je in mijn ogen ook niet meer van een kleine lening. Het gaat toch direct om forse bedragen.

Een kredietkaart is ook niet gratis. Vaak is er wel een aanbieding te vinden waarbij je het eerste jaar niks hoeft te betalen, maar na het eerste jaar betaal je toch snel een bijdrage van 25€ per jaar.

Studenten creditcard aanvragen

De ABN AMRO studenten kaart, is een kaart met een lagere bestedingslimiet en daardoor ook een lagere inkomenseis. Zo kan je deze kaart al aanvragen met een inkomen van 500€ per maand. Je dient dan echter wel een bankrekening bij de ABN AMRO te hebben.

Ook de ING biedt speciaal voor studenten een speciale creditcard met een bestedingslimiet van 1,000€. Ook hier geldt dat deze alleen af te sluiten is indien je een bankrekening bij de ING hebt lopen.

De voordelen van het gebruik van een creditcard

Er zijn natuurlijk ook voordelen verbonden aan het gebruik van een kredietkaart. Zo zijn vaak jouw aankopen automatisch voor 180 dagen verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de ANWB visa card. Ook het wereldwijde betaalgemak is handig als je op reis of met vakantie bent. 

Rente bij te late betaling

Een kenmerk van een creditcard is dat indien je de rekening op tijd betaald er geen rente in rekening wordt gebracht. Bij een te late betaling wordt er wel rente in rekening gebracht. 

De hoogte van deze rente is vergelijkbaar met de rente die je bij een minilening dient te betalen. En daarnaast wordt er door sommige aanbieders ook nog een boete in rekening gebracht wanneer de automatische incasso niet kon worden uitgevoerd.

Op die manier wordt het te laat betalen van een creditcardrekening al snel een dure aangelegenheid. Daar bovenop komt ook nog eens dat dit kan leiden tot een negatieve BKR notering, omdat er sprake is van een betalingsachterstand bij een financieel product.

Behoud inzicht in jouw uitgaven

Het grootste voordeel van het gebruik van een prepaid creditcard is dan ook dat je hiermee geen schulden of achterstanden kan opbouwen. Bovendien is dit in mijn ogen ook een goede methode om inzicht te behouden in hetgeen je uitgeeft.

Wil je bijvoorbeeld maximaal 200€ uitgaven aan uitgaan en uit eten, dan kan je maandelijks dit bedrag storten op een prepaid creditcard waarmee je dan deze uitgaven afrekent. Is de kaart leeg, dan heb je jouw limiet bereikt voor die maand. Kiezen voor een prepaid creditcard betekent dat je jouw uitgaven onder controle kunt houden. Dit is dan ook een populaire keuze bij studenten en jongeren.

Artikelen verkopen op internet

Artikelen verkopen op internet

Je kan tegenwoordig bijna alles verkopen op internet. Het meeste bekende platform hiervoor is waarschijnlijk marktplaats. Je ziet echter steeds meer gespecialiseerde websites verschijnen, meer gericht op specifieke producten of diensten. Artikelen verkopen op internet werkt in mijn opinie beter op een van deze websites, specifiek gericht op een bepaald product, dan via het meer algemene marktplaats.

Kleding online verkopen

Op het gebied van tweedehandse kleding zijn er inmiddels meerdere websites actief. Zo heb je United Wardrobe, The Next Closet, Vinted en nog vele andere websites.

Kleding is misschien wel een van de meest verkochte artikelen op internet. Het is echter niet één van de gemakkelijkste artikelen om te verkopen. Door het gigantische aanbod is de kans dat je een verkoper voor jouw kleding vindt niet zo heel erg groot,

Een uitzondering hierop is de exclusieve designerkleding. Hier is behoorlijk wat vraag naar en heb je deze in jouw bezit, dan kan je deze vrij eenvoudig verkopen. En doorgaans ook nog eens voor een goede prijs.

Algemene website om artikelen te verkopen

Bol.com is waarschijnlijk een van de meest bekende online webshops. In de loop der jaren is dit platform echter veranderd van een webshop naar een soort van online marktplaats. Iedereen kan zich intussen aanmelden als verkoper op Bol.

Er is dan ook een vrij levendige handel in het doorverkopen van goedkoop ingekochte producten. Je ziet vrij veel producten die bijvoorbeeld via Aliexpress zijn ingekocht en met behoorlijke marges worden doorverkocht.  

Wil jij ook producten online gaan verkopen?

Wil je ook artikelen verkopen op internet dan vind ik persoonlijk Bol een aanrader. Dit omdat de bezoekersaantallen gigantisch zijn op het e commerce platform van Bol.com. En bovendien heeft Bol nog steeds een goede reputatie. Van deze reputatie profiteer je als verkoper zijnde. Daarnaast staat het iedereen vrij om producten te verkopen via Bol.com.

Omdat het zo populair is geworden om via Bol te verkopen zijn er inmiddels meerdere trainingen op dit gebied, die jou precies uitleggen hoe je dit dient aan te pakken. In mijn opinie springt de Bol masterclass er op dit gebied bovenuit. Dit is een uitgebreide praktische training die je stap voor stap op weg helpt om een succesvolle verkoper te worden.

Zaken zoals nieuwe klanten werven, social media, de juiste foto`s maken komen allemaal uitgebreid aan bod in deze training. 

Maar ook krijg je antwoord op vragen zoals welk product je het beste kunt verkopen en wat de meest verkochte producten zijn. De Bol masterclass training is alles wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan.

Klein beginnen en uitgroeien tot succesvolle verkoper

Het grote voordeel van het verkopen via Bol is dat je klein kan beginnen. Zo kun je eenvoudig meerdere producten online zetten en daarvan kleine voorraden aanhouden. Daarna kan je producten die goed verkopen eenvoudig opschalen en grote aantal gaan inkopen en verkopen.

Artikelen verkopen via internet is op deze manier eigenlijk super eenvoudig. Je hebt er zelfs geen eigen webwinkel of website voor nodig. Je kan dus zonder een investering, qua tijd en geld, direct aan de slag.

Een eenvoudige aanvulling op het inkomen

In mijn opinie is dit dan ook voor studenten een goede optie om de studiebeurs aan te vullen. Zelfs al verdien je er maar een paar honderd euro per maand mee. Mijn inziens is het bovendien veel leuker om te doen dan de meeste andere bijbaantje. In iedere geval veel leuker dan bijvoorbeeld vakken vullen bij de lokale supermarkt.

Daarnaast, als je het goed aanpakt, kan je er ook nog eens veel meer geld mee verdienen. Want vergeet niet, het internet slaapt nooit. 

Het internet slaapt nooit, en het online verkopen staat nooit stil

De producten die jij te koop hebt staan kunnen 24x7 worden gekocht. Dus ook als je zelf ligt te slapen of je bent met vakantie. Online winkels kennen in tegenstelling tot fysieke winkels geen sluitingstijden. Als je producten verkoopt of wilt gaan verkopen is dit gewoon een belangrijk aspect.

En dat is  nu net hetgeen wat mijzelf zo aantrekt aan het online ondernemen. In het begin dien je de nodige tijd te investeren. Ook dien je er rekening mee te houden dat je in het begin je nog niet zoveel geld zult verdienen. 

Maar heb je eenmaal alles op de rit, dan gaat het als het ware op de automatische piloot. Op die manier kan je met een kleine tijdsinspanning doorgaans continue geld verdienen. Het is echt iets waar je op lange termijn geld mee blijft verdienen.

Zo kan je bijvoorbeeld met het verkoop van online producten veel geld verdienen. Denk hierbij aan e books maar ook aan softwarepakketten. Dit omdat er voor de eigenaar van deze producten geen, of in ieder geval zeer weinig, kosten zijn verbonden aan een extra verkoop. En daarom kunnen ze jou royaal belonen voor een verkoop. Dit zijn binnen het affiliate marketing dan ook populaire producten om te verkopen.

Een klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen

Het voordeel van een klein bedrag lenen is dat je niet zoveel geld kwijt bent aan rente. Indien een lening van een klein bedrag voldoende is, waarom zou je dan meer geld gaan lenen en daardoor ook meer aan rente gaan betalen.

Waarom meer lenen dan dat je nodig hebt?

Indien je meer leent dan dat je nodig hebt, dan bestaat er een grote kans dat je ook meer geld gaat uitgeven. Je hebt nu eenmaal de beschikking over het geld, dus waarom zou je er dan niet iets leuks mee doen? 

Helaas is het wel zo dat je uiteindelijk de lening weer dient terug te betalen. En naast het terugbetalen van de lening dien je ook nog eens rente te betalen. Op die manier kan een lening grote invloed hebben op de toekomstige financiële situatie.

Waarom niet gewoon honderd euro lenen, indien je niet meer dan 100 euro nodig hebt om te voorzien in de huidige geldbehoefte. 

Wat kan je nu doen met een dergelijk klein bedrag?

Als je bij jezelf denkt, wat kan je nu met een dergelijk klein bedrag doen, dan zal je dit verbazen. 100 euro lenen kan je bijvoorbeeld helpen bij een dringend geld tekort, om zodoende een bepaalde dringende rekening te betalen. Of misschien kom je net 100 euro tekort om die droomvakantie te boeken. En wacht je op het moment dat je wel de beschikking hebt over dit bedrag, dan is er een grote kans dat die aanbieding die je had gevonden niet langer beschikbaar is. 

Leningen en minimum leenbedragen

Ga je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten, dan zal het minimum kredietbedrag veel hoger liggen. Dit omdat het voor een  kredietverstrekker niet interessant is om een dergelijk klein bedrag uit te lenen. Bovendien zullen banken ook geen lening zonder bkr verstrekken.

Hetgeen zij hiermee verdienen, de rente die zij ontvangen, weegt simpelweg niet op tegen de kosten die zij hiervoor dienen te maken. Uiteindelijk hebben zij personeel in dienst wat ze dienen te betalen en daarnaast ook nog kosten van de huur van het bankgebouw, elektriciteitskosten en ga zo maar door. 

Al deze kosten worden verrekend in de rente die je dient te betalen. En ook al brengen zij een hogere rente in rekening, het bedrag van de lening is dermate klein dat hetgeen zij in euro`s ontvangen gewoonweg te laag is.

Gespecialiseerde aanbieders van kleine kredieten

Gespecialiseerde aanbieders van minileningen kunnen dit veel efficiënter doen. Hun bedrijfsproces is hierop dusdanig ingericht dat zij een dergelijke lening wel kunnen aanbieden. Doordat zij geld lenen zonder BKR controle, is het doorloopproces van aanvragen en afronden van een aanvraag veel eenvoudiger en sneller.

In eerste instantie zal je schrikken van het rentepercentage wat in rekening wordt gebracht. Het is echter zo dat hetgeen je in euro`s aan rente betaald voor een minilening doorgaans niet al te hoog is. 

En zoals hierboven aangegeven, er zitten nu eenmaal kosten verbonden aan de werkzaamheden die de kredietverstrekker dient uit te voeren. Deze kosten dienen zij natuurlijk terug te verdienen. En daarbovenop dienen zij nog winst te maken want het gaat nu eenmaal niet om een non-profit instelling. 

Het afsluiten van een kortlopende en kleine lening

Je kan een kleine lening alleen online afsluiten. Wil je honderd euro lenen, dan zal je geen kantoren vinden waar je binnen kunt lopen om dit te doen. De huren van dergelijke panden zijn gewoonweg te hoog om kortstondige mini kredieten te verstrekken.