Een klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen

Het voordeel van een klein bedrag lenen is dat je niet zoveel geld kwijt bent aan rente. Indien een lening van een klein bedrag voldoende is, waarom zou je dan meer geld gaan lenen en daardoor ook meer aan rente gaan betalen.

Waarom meer lenen dan dat je nodig hebt?

Indien je meer leent dan dat je nodig hebt, dan bestaat er een grote kans dat je ook meer geld gaat uitgeven. Je hebt nu eenmaal de beschikking over het geld, dus waarom zou je er dan niet iets leuks mee doen? 

Helaas is het wel zo dat je uiteindelijk de lening weer dient terug te betalen. En naast het terugbetalen van de lening dien je ook nog eens rente te betalen. Op die manier kan een lening grote invloed hebben op de toekomstige financiële situatie.

Waarom niet gewoon honderd euro lenen, indien je niet meer dan 100 euro nodig hebt om te voorzien in de huidige geldbehoefte. 

Wat kan je nu doen met een dergelijk klein bedrag?

Als je bij jezelf denkt, wat kan je nu met een dergelijk klein bedrag doen, dan zal je dit verbazen. 100 euro lenen kan je bijvoorbeeld helpen bij een dringend geld tekort, om zodoende een bepaalde dringende rekening te betalen. Of misschien kom je net 100 euro tekort om die droomvakantie te boeken. En wacht je op het moment dat je wel de beschikking hebt over dit bedrag, dan is er een grote kans dat die aanbieding die je had gevonden niet langer beschikbaar is. 

Leningen en minimum leenbedragen

Ga je een doorlopend krediet of een persoonlijke lening afsluiten, dan zal het minimum kredietbedrag veel hoger liggen. Dit omdat het voor een  kredietverstrekker niet interessant is om een dergelijk klein bedrag uit te lenen. Bovendien zullen banken ook geen lening zonder bkr verstrekken.

Hetgeen zij hiermee verdienen, de rente die zij ontvangen, weegt simpelweg niet op tegen de kosten die zij hiervoor dienen te maken. Uiteindelijk hebben zij personeel in dienst wat ze dienen te betalen en daarnaast ook nog kosten van de huur van het bankgebouw, elektriciteitskosten en ga zo maar door. 

Al deze kosten worden verrekend in de rente die je dient te betalen. En ook al brengen zij een hogere rente in rekening, het bedrag van de lening is dermate klein dat hetgeen zij in euro`s ontvangen gewoonweg te laag is.

Gespecialiseerde aanbieders van kleine kredieten

Gespecialiseerde aanbieders van minileningen kunnen dit veel efficiënter doen. Hun bedrijfsproces is hierop dusdanig ingericht dat zij een dergelijke lening wel kunnen aanbieden. Doordat zij geld lenen zonder BKR controle, is het doorloopproces van aanvragen en afronden van een aanvraag veel eenvoudiger en sneller.

In eerste instantie zal je schrikken van het rentepercentage wat in rekening wordt gebracht. Het is echter zo dat hetgeen je in euro`s aan rente betaald voor een minilening doorgaans niet al te hoog is. 

En zoals hierboven aangegeven, er zitten nu eenmaal kosten verbonden aan de werkzaamheden die de kredietverstrekker dient uit te voeren. Deze kosten dienen zij natuurlijk terug te verdienen. En daarbovenop dienen zij nog winst te maken want het gaat nu eenmaal niet om een non-profit instelling. 

Het afsluiten van een kortlopende en kleine lening

Je kan een kleine lening alleen online afsluiten. Wil je honderd euro lenen, dan zal je geen kantoren vinden waar je binnen kunt lopen om dit te doen. De huren van dergelijke panden zijn gewoonweg te hoog om kortstondige mini kredieten te verstrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.