Geld lenen zonder inkomen

Een lening afsluiten wordt steeds lastiger. En dan hebben we het nog niet eens over geld lenen zonder inkomen. Dit is al helemaal een uitdaging. Echter, het betekent niet dat dit onmogelijk is. Heb je een lening nodig? Wij hebben de mogelijkheden om geld te lenen zonder inkomen op een rij gezet.

1. Lenen van vrienden en familie

Dit is waarschijnlijk de snelste en eenvoudigste methode. Een voorwaarden is echter wel dat je iemand kent die jou geld kan en vooral ook wil lenen.

Voor een klein bedrag, is dit in principe een goede optie. Echter dien je wel uit te kijken dat je hiermee geen vriendschappen gaat verspelen. 

Het niet terugbetalen van geleend geld is een van de meest voorkomende oorzaken van ruzies. En dat geldt voor zowel ruzie tussen vrienden als ook ruzie binnen een familie.

2. Een minilening afsluiten

Via een minilening kan je ook geld lenen zonder inkomen. Hier kan je echter geen grote bedragen mee lenen. Aan de andere kant kan je door een mini lening af te sluiten wel snel geld lenen.

De tijd tussen het aanvragen van een minilening en de uitbetaling bedraagt minder dan 24 uur. Indien je dus echter dringend geld nodig hebt dan kan je op deze manier razendsnel extra geld op je bankrekening hebben staan.

Daarnaast gaat het hier om lenen zonder BKR controle. Dus ook al ben je in het bezit van een negatieve BKR registratie, dan kan je alsnog een minilening aanvragen

Snel geld lenen zonder inkomen

3. Lenen bij een gemeentelijke kredietbank

De gemeentelijke kredietbank is in het leven geroepen om mensen van een lening te voorzien, die hiervoor bij een bank niet in aanmerking komen. Het is dan ook een sociale bank.

Wel wordt er bij een aanvraag naar jouw persoonlijke situatie gekeken. En dan met name ook waarom je geld wilt lenen. Ook hier zijn het vaak kleine leningen die worden verstrekt.

4. Het belenen van goederen

Hier wordt in Nederland nog niet al te veel gebruik van gemaakt. Het is echter wel een goede optie om snel aan wat extra geld te komen. Bovendien is dit ook mogelijk wanneer je geen inkomen hebt.

Bij pandjeshuizen kan je een lening verkrijgen, waarbij je iets in onderpand geeft. Het is dan natuurlijk wel zo dat hetgeen je in onderpand geeft een waarde dient te vertegenwoordigen, dat overeenkomt met het bedrag dat je wilt lenen.

Zaken die zich goed lenen voor belenen om zodoende aan extra geld te komen zijn zaken zoals goud, Ipads, Iphones en dergelijke. 

Hoe werkt een pandjeshuis?

Het principe van een pandjeshuis is dat indien je niet op tijd de lening terugbetaald, dat zij in dat geval eigenaar worden van hetgeen je in onderpand hebt gegeven. 

Bovengenoemde zaken zijn relatief eenvoudig te verkopen door een pandjeshuis. Hierdoor zullen zijn dan ook geneigd zijn een lening te verstrekken op basis van deze goederen.

Omdat je een lening aangaat op basis van onderpand, hoeft je niet aan te tonen dat je over een bepaald inkomen beschikt. 

Ook een eventuele negatieve BKR registratie speelt hier geen rol. Zij lopen namelijk geen risico bij het verstrekken van de lening, omdat ze in het bezit zijn van een onderpand.

5. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening aanvragen

Een lening aanvragen zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening, zonder dat je over een inkomen geniet zal niet snel leiden tot een goedgekeurde aanvraag. 

Er zal bijna altijd worden gevraagd om een bewijs van inkomen waarmee je aantoont dat je voldoende geld verdient om de lening terug te betalen. 

Soms kan een persoonlijke situatie aanleiding geven tot maatwerk. Ouders zouden bijvoorbeeld garant kunnen staan voor de lening. Bij een studentenlening komt dit nog wel eens voor. 

Geld lenen zonder vast contract of een vast inkomen is al lastig, maar geld lenen zonder inkomen is nog lastiger. Zeker als het gaat om een doorlopend krediet of persoonlijke lening.